21 Eylül 2012 Cuma

 Yaşlanmayan tek şey... -  Hidayet Şahin
 İnsanda yaşlanmayan tek şey nedir?
 İnsan da dahil bütün canlılar biyolojik açıdan doğarlar, yaşarlar ve ölürler.     Doğumla ölüme geçen süreçte ise sürekli yaşlanma gözlemlenir ve bu yaşlılık   sonucunda da ömür dolar ve ölünür.

 Peki nasıl olur da insanın yaşlanmayan bir durumu olur. Vücudun bütün hücreleri bu süreci yaşarken böyle bir şeyin olması nasıl açıklanabilir?

 İnsanda yaşlanmayan bir duygu vardır. Gönül hiç yaşlanmaz. Bu nedenle  hayata gönül penceresinden bakabilen insanlar her zaman mutlu olurlar. Her  yaşaın kendine göre bir güzelliği var, denmesinin degönül penceresinden bakıldığında mümkün olduğunu görürüz. Gönül yaşama arzusunu barındırır.

Eğer yaşama saçım dökülmüş, beyazlamış, cildim kırışmış, belim eğilmiş gibi bakarsanız mutlu olmanız çok zor. Ama beyazlamış saçların tecrübeyi, kırışmış cildin yaşamla mücadelenin resmini, eğilmiş belin insanlığa saygı selamı vb. olduğunu düşünürsek her zaman mutlu oluruz. Buna da hayata gönül penceresinden bakmak denir.
Allah, yere göğe sığmam ancak bir insanın gönlüne sığarım demiştir. Kim bilir, belki de gönül yüzünden hiç yaşlanmıyoruzdur.

Hidayet Şahin'in eseri: İnsanla Başa Çıkma Yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder