12 Nisan 2013 Cuma

Koçluk Hakkında

Koçluk Hakkında -  Mine Akmaz  

Dünya da oldugu gibi ülkemizde de son yillarin oldukca popüler meslekleri arasinda sayilan yasam koclugu gelisim ve egitim sektörünün vazgecilmez bir parcasi haline gelmistir. Hizla gelisen ve degisen zamana ayak uydurarak cok hizli bir bicimde cözume ulastiran kocluk sistemi, hayatimizi kolaylastirici özellikleriyle de talep gören bir calisma seklidir.
Kocluk yasami dengeleme ve uyumlu hale getirme gücüne sahip bütünsel bir sürectir. Bu sürecte koc danisanina yol arkadasligi yapar. Dogru sorulari sorarak, etkin bir bicimde dinleyerek, yönlendirme yapmadan, sinirlar koymadan kisinin kendi yolunda ilerlemesine ve kendi potansiyelini ortaya cikartarak hedeflerine ulasmasina destek olur.
Kisinin en önemli ihtiyaci olan pozitif bir bakis acisi gelistirerek, kendi kendini motive etmeseni; sahip oldugu kaynaklari ve potansiyeli daha net görerek, en verimli sekilde kullanmasini saglar.
Ancak unutulmamalidir ki, bu farkindaligi harakete gecirmek danisana aittir. Koc simdi olunan yer ile varilmak istenen yer arasindaki mesafeyi asma sürecinde sadece bir yol arkadasidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder